Concurs National de Sarituri peste Obstacole – 19-22 Iulie

Royal Horse Show Jumping a reprezentat etapa nationala de sarituri peste obstacole, pe criterii de varsta, a cailor de 4, 5, 6 si 7 ani, la care  au participat peste 30 de cluburi sportive  din toata tara, ce insumeaza peste 120 de cai, deschiderea evenimentului am avut onoarea sa fie facuta de Alteta Sa Principele Radu al Romaniei.

Evenimentul ecvestru a oferit spectatorilor o experienta unica plina de magia unui sport regal, picurata cu adrenalina unui concurs hipic cat si momente atent selectionate cu dresaj de cai si demonstratii ecvestre. In plus, toti vizitatorii au avut sansa  sa participe la “Premiul vizitatorului” ce a avut ca premii vouchere ce constau in sedinte de echitatie.

Sambata 21 iulie si duminica 22 iulie, in cadrul Concursului National de Sarituri Obstacole Royal Horse Show Jumping, am avut un invitat special din Olanda, dresoarea Helga Meurs, instructor certificat Centered Riding© si terapeut certificat Healing Touch for Animals©, ea a demonstrat atat spectatorilor cat si sportivilor abordarea unica si inovativa a legaturii dintre cal si om.

Am avut parte, in premiera, in Romania, la un astfel de eveniment, de un adevarat spectacol cu diferite demonstratii: conducerea unui cal, copii si caii, (Sport) masaj pentru cai si Healing Touch for Animals.

A fost „un ceva inedit si nou”, din care  am invatat cu totii cate ceva din tainele comunicarii non-verbale dintre om si cal!